Over ons

Judith Hooimeijer

– Kinderfysiotherapeut
– Sensorische Informatieverwerking (ASS)
– Kinderfysiotherapie op school (GDT, OZC Orion, PI de Brug)
– Praktijkeigenaar

Sinds 2007 ben ik werkzaam als kinderfysiotherapeut. De afgelopen jaren ben ik actief geweest in de regio Rijnsburg, Katwijk e.o. Vanaf januari 2018 ben ik gestart met SMCO Kinderfysiotherapie.

Mijn werk geeft mij veel energie en iedere dag is weer een nieuwe uitdaging. Met kennis en enthousiasme wil ik in mijn behandelingen uit ieder kind het maximale halen wat er in zit. Voor sommige kinderen is net dat kleine zetje al voldoende om de volgende stap in hun ontwikkeling te maken, terwijl anderen misschien meer oefening nodig hebben. Dat ik een bijdrage kan leveren aan die ontwikkeling vind ik altijd gaaf.

Mijn specialisaties zijn: problematiek binnen de prikkelverwerking (ASS)

Naast mijn werk als kinderfysiotherapeut verzorg ik workshops met verschillende onderwerpen zoals fijne motoriek, schrijfvaardigheid en prikkelverwerking .


Eva Groeneveld

– Kinderfysiotherapeut MSc
– SI therapeut
– SI therapeut 0-2 jaar (in opleiding)
– Kinderfysiotherapie op school (Leidse Houtschool)

Al vanaf jongs af aan wist ik dat ik met kinderen wilde gaan werken. Met deze insteek ben ik dan ook aan mijn opleiding fysiotherapie begonnen. In 2010 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in kinderfysiotherapie. Vanaf 2013 werk ik uitsluitend met kinderen en heb ik al veel ervaring in het werken met kinderen opgedaan in een praktijk in Zoetermeer (als kinderfysiotherapeut in opleiding). Hier heb ik ook veel ervaring opgedaan met het werken/sporten met groepen kinderen met verschillende chronische aandoeningen (syndroom van Down, ASS, ADHD, DCD, jeugdreuma, etc).

In 2017 heb ik de master Kinderfysiotherapie aan de Hogeschool van Rotterdam afgerond.

Ik ben specialist in de behandeling van kinderen met problemen in de motorische ontwikkeling, schrijfproblematiek, baby’s met een voorkeurshouding en sportklachten.

Het werken met kinderen is zo leuk omdat dat je je altijd moet proberen in te leven in de belevingswereld van een kind om de behandeling hier zo goed mogelijk op aan te laten sluiten. Je probeert de oefeningen spelenderwijs aan te bieden, zodat ze plezier hebben in het uitvoeren daarvan. Bewegen moet immers fijn zijn en het is leuk om kinderen (weer) met plezier te laten bewegen.

In mijn vrije tijd houd ik mij graag bezig met basketballen. Ik geef momenteel training aan de jongste leden (peanuts: 4-8 jaar) van basketbalvereniging Forwodians in Voorhout. Verder ga ik er op mijn vrije dagen graag op uit met mijn dochtertje en kan ik enorm genieten van lekker koken (en eten).


Karlijn van Heur

– Kinderfysiotherapeut MSc
– ToP therapeut
– SI therapeut
– Kinderfysiotherapie op school (de Lichtwijzer, Montessorischool Oegstgeest)

In 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut, al gelijk wist ik dat ik door wilde leren voor kinderfysiotherapeut. Sinds 2013 werk ik met kinderen als kinderfysiotherapeut in opleiding. In 2018 heb ik mijn specialisatie afgerond kinderfysiotherapie aan de Hoge school van Rotterdam afgerond.

Sinds januari 2021 ben ik werkzaam bij SMCO-Oegstgeest. Mijn specialisaties binnen de kinderfysiotherapie zijn: voorkeurshouding bij baby’s, motorische ontwikkeling voor kinderen van 0-6 jaar, pikkelverwerking, kinderfysiotherapie op school, schrijfproblematiek en mag ik mij sinds juni 2021 ook ToP-therapeut noemen. Het ToP-programma is een speciaal programma voor het begeleiden van prematuur geboren kinderen.

Het geeft mij veel energie om met kinderen te werken. Ze komen altijd met een hulpvraag. Of dat er iets niet goed lukt, pijn of een andere reden. En het mooiste is om er alles aan te doen dat de kinderen aan het einde van elke behandeling met een grote glimlach de deur uitlopen. En als uiteindelijke doel dat ze de activiteit goed kunnen, geen pijn meer hebben of op een andere manier goed geholpen zijn.

Verder geniet ik van alle momenten samen met mijn gezin en gaan we graag opstap met elkaar.

 

 


Anne-Ruth Scheffer

Vanaf 1 augustus is Anne-Ruth onderdeel van het team van SMCO Kinderfysiotherapie!

Kinderfysiotherapie op school en kinderfysiotherapie bij motorische klachten.

Bootcamp 4 Kids!


Carolijne Barendsen-Duparc

Carolijne is per 22 augustus ons team komen versterken!

Kinderfysiotherapie op school.

Kinderfysiotherapie bij het jonge kind.


Sophie Hermans

Sophie is per 1 september gestart om ons team nog mooier te maken!

Kinderfysiotherapie i.o.

Sophie gaat het spreekuur verzorgen op tennisvereniging OLTC op woensdagmiddag tussen 14:30 – 15:30 uur.


SMCO Kinderfysiotherapie

E-mail ons
info@smco-kinderfysiotherapie.nl

Bel ons
071 - 515 7801

Kamer van Koophandel
54739918